Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ταυρίδες και Ανθρωπίδες.

Μια και υπήρξε αναφορά στο θέμα της εκπαίδευσης και των θέσεων της χ.α. θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που ενισχύουν τις απόψεις της χ.α. πάνω στην βιολογία και την καταγωγή των ανθρώπων, και μάλιστα των Ελλήνων μέσω της πολυγένεσης. Αν δεν το ξέρετε η πολυγένεση είναι η μόνη θεωρία που μπορεί να εξηγήσει τις απόψεις περί γηγενών Ελλήνων.
Το κάνω για να καταλάβουμε ότι οι θέσεις αυτές αν και έρχονται σε αντίθεση με το πουλημένο εβραϊκό επιστημονικό κατεστημένο, διαπνέονται από ένα βαθύ σκεπτικισμό που υποδηλώνει την διαισθητική σοφία όσων τις ανέπτυξαν. Δεν αναπαράγω φυσικά τις θέσεις της χ.α. αλλά δίνω ένα εύλογο συλλογισμό που δικαιώνει τις παραδοχές αυτές. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιος άλλος δημοσιευμένος, αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας μας ενημερώσει.

-----------------------

Ταυρίδες και ανθρωπίδες.

Επανερχόμενος λοιπόν σχετικά με το Ελληνικό dna

Από πλήθος ερευνών (Τριαντάφυλος, Ξυροτάρης, Ποντικάκης κα.) γνωρίζουμε ότι το Ελληνικό dna έχει παλαιολιθική κυρίως προέλευση και ενδεχομένως παλαιότερη. Μικρή δε συνεισφορά σε αυτό βρίσκουμε από την νεολιθική περίοδο. Η δε καταγωγή φαίνεται να είναι από την Ανατολία.
Σε αντίθεση γνωρίζουμε οτι το σύνολο των ανθρώπων έχει dna που οι ρίζες του πρωτοεμφανίζεται στην Αφρική. Το dna αυτό γνωρίζουμε ότι έχει καταγωγή από τους ανθρωπίδες. Όμως η παρατηρούμενες μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές μας κάνουν να εικάζουμε ότι ο άνθρωπος δεν εμφανίστηκε μόνο σε μια περιοχή αλλά εξελίχθηκε σε δύο ή περισσότερες περιοχές. Η σχετικά απομονωμένη περιοχή της χερσονίσου του Αίνου θα ήταν με το ιδιαίτερο κλιματολογικό της χαρακτήρα και στην σχετική απομόνωσή της από οροσειρές και ποταμούς, μια σημαντική πιθανότητα για την εμφάνιση του ανθρώπου. Σε αυτό συντείνουν τα ευρήματα που ήδη ανέφερα.
Αν όμως ο άνθρωπος εξελίχθηκε εδώ ανεξάρτητα, (σε ένα βαθμό φυσικά γιατί δυστυχώς η πλήρης γενετική απομόνωση είναι αδύνατη), ποιοι είναι οι απώτατοι πρόγονοί μας?
Η πιθανότητα να εξελίχθηκε από τους ανθρωπίδες και εδώ, μάλλον απαιτεί υπερβολικά μεγάλη τύχη για να συνέβη.

Δυστυχώς δεν έχουμε ευρήματα που να μας δίνουν απαντήσεις, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να αμφισβητούμε την δυνατότητα παράλληλης εμφάνισης. Η περιοχή ήταν πολύ απομονωμένη με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των προγόνων μας να είναι πάντα μικρός.
Πού πρέπει λοιπόν να ψάξουμε για τις απαντήσεις αν δεν μπορούμε ακόμα να τις έχουμε μορφή παλαιοντολογικών ευρημάτων?
Μα στην μυθολογία. Η μυθολογία δεν παράγεται εκ του μηδενός, αλλά αντίθετα περιγράφει υπαρκτές μνήμες με την αναμενόμενη παραμόρφωση μέσω του προφορικού λόγου.
Αν θυμάστε ο Φρίξος και η Έλλη πέρασαν τον Ελλήσποντο καβάλα σε ένα κριάρι. Στην Κρήτη ζούσε ο Μινώταυρος που ήταν γιος ταύρου και ανθρώπου. Ο Δίας έπαιρνε συχνά την μορφή ταύρου. Η αργοναυτική εκστρατεία έγινε για το χρυσόμαλλο δέρας. Από το ζωδιο του ταύρου ο άξονας της γης στρέφεται στον Κριό όταν εμφανίζονται τα πρώτα ιστορικά αρχαιολογικά ευρήματα στον Ελληνικό χώρο. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι ο Διόνυσος καθοδηγήθηκε από ένα κριό. Δύο ομάδες άστρων, οι Υάδες και οι Πλειάδες που συνθέτουν τον Ταύρο απεικονίζονται στην ζωοφόρο του Παρθενώνα. Τα κέρατα του ταύρου και οι μορφή του στολίζουν πολλές ασπίδες και κράνη που έχουμε ήδη βρει. Οι ψυχές των ανθρώπων ταξίδευαν στον άλλο κόσμο με καράβι που είχε ακρόπρωρο ένα βουκρανίο με μακριά κέρατα τα οποία το προστάτευαν. Η Αθηνά στην Πέλλα έχει κράνος με κέρατα ταύρου, και ο Απόλλωνας στην Κύπρο είναι κερασφόρος προστάτης των βοσκών. Η Κνωσός έχει φημισμένες τοιχογραφίες με ταύρους. Αν κανείς ενδιαφέρεται θα βρει και πολλά άλλα σχετικά στοιχεία.
Όλα αυτά που συνδέουν τον ταύρο με τους Έλλήνες δεν μπορεί να είναι τυχαία, καθώς και η γενικότερη χρησιμοποίηση του ταύρου ως σύμβολου γονιμότητας. Να σημειώσουμε εδώ ότι η μορφή του ταύρου έχει το αναγνωρισμένο σύμβολο της γυναικείας μορφής, εμφανιζόμενο σε πλήρη συνάφεια με το αρσενικό ιδεόδες που συμβολίζει ο ταύρος. Ακόμα και η λέξη ΕΛΛΑΔΑ απαρτίζεται από έξη γράμματα που αναστρεφόμενα παραπέμπουν στον ταύρο.
Νομίζω ότι όλα αυτά υποδεικνύουν κατά βάθος ότι ο ταύρος (και ο κριός) αναγνωρίζονταν μέσω της φυλετικής μνήμης από τους προγόνους μας, ότι είναι μακρινός μας συγγενής. Και πριν προλάβει κανείς να νιώσει θιγμένος ας αναλογιστεί αν προτιμά να έχει συγγενείς τους πιθήκους.
(Αναφέρθηκα και σε κριούς γιατί η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι ταύροι και οι κριοί, είχαν ένα κοινό πρόγονο.)

Να θυμίσουμε ότι οι ταύροι και οι άνθρωποι έχουν το 95% του dna τους κοινό(!). Δεν υπάρχουν βέβαια γνωστές μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες γονοτυπικές συγγένειες με τους ταύρους από τους άλλους λαούς, αλλά δεν είναι υπερβολικό να θεωρούμε ότι αυτό οφείλεται στην επιβολή παγκόσμια του Εβραϊκού λόμπι που φοβάται την διενέργεια τέτοιων ερευνών. Αλλά η γνώση κάποτε βρίσκει τον δρόμο να προσπερνά τα εμπόδια.
Άρα οι εξελικτικές διαδρομές που απαιτούνται δεν είναι υπερβολικές. Ούτε φυσικά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι οι προγονοί μας ήταν ακριβώς ταύροι, όπως και οι πρόγονοι των άλλων ανθρώπων δεν ήταν ακριβώς πίθηκοι.
Μπορούμε να ανασυνθέσουμε την εικόνα των προγόνων μας αλλά είνα προτιμότερο να περιμένουμε την αρχαιολογική σκαπάνη, που κάποτε θα βρει τις απαντήσεις που όλοι προσδοκούμε.
Αλλά οι διαφορές στον φαινότυπο των Ελλήνων είναι ορατές. Έτσι έχουμε λίγο πιο κοντά δάκτυλα από άλλους λαούς, μακρύτερο και ισχυρό κορμό, με κοντά και στιβαρά άκρα. Η σεξουαλική μας δραστηριότητα είναι ονομαστή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η μαχητικότητά μας όσο και η ισχυρογνωμοσύνη μας ακόμα πιο ξακουστή. Για την νοητική μας ανωτερότητα δεν χρειάζεται παρά να θυμίσουμε ότι όλη η επιστήμη εδράζεται στην Ελληνική σκέψη, και ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι που να μην ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα. Η νεότεροι ξένοι επιστήμονες συνορεύουν απλά πληροφορίες σε ότι ήδη γνωρίζαμε.
Σε συνθήκες καλοπέρασης έχουμε τάση για να παχαίνουμε υπερβολικά και η καλοζωία μας συνδέεται με τα άλλα "κέρατα" που όταν δεν φοράμε σε άλλους κινδυνεύουμε να δεχθούμε. Αγαπάμε το ωραίο και είμαστε καλοί φίλοι, με μια τάση για συγκέντρωση αγαθών. Αν αυτά σας μοιάζουν ότι προέρχονται από προγόνους πιθήκων.... Τουλάχιστον η άκαμπτη σεξουαλικότητα μας δεν αφήνει περιθώρια να δεχθούμε κάτι τέτοιο,

Πάμε και σε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι οι πρόγονοί μας μειονεκτούν στον χειρισμό εργαλείων λόγο των αρχικά κακοσχηματισμένων χειρών. Αργότερα τα χέρια μας και μέσω της επιμειξίας με άλλους λαούς πήραν την σημερινή χρηστικότατη μορφή. Μάλιστα σήμερα πλονεκτούν ίσως λόγο της γνωστής ακριβειας που διαθέτουμε σαν λαός στις εργασίες λεπτομέρειας. Αλλά αρχικά είναι αναμενόμενο ότι μειονεκτούσαν.
Τι είχε σαν αποτέλεσμα αυτο? Το ξέρει όποιος έχει έστω και ελάχιστη επαφή με την κλασική Ελλάδα. Την ανάπτυξη της νόησης, σε ένα επίπεδο που δεν χρειαζόντουσαν οι απόγονοι των ανθρωπίδων να έχουν καθόσον η ανειδικευτη μορφή των χεριών τους τους βοηθούσε.
Η περιβαλλοντολογική πίεση στην παλαιολιθική Ελλάδα ίσως και σε παλαιότερες εποχές, ώθησε στην ταχεία και ισχυρή επιλογή της νόησης σαν μέσο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του περιβάλλοντος. Έτσι η νόηση γίνεται το πλεονέκτημα επιβίωσης που χρειάζονται οι πρόγονοί μας για να επιβληθούν στην φύση αλλά και στις πρωτόγονες φυλές των ανθρωποειδών που λυμαίνονται την περιοχή. Αυτό εξηγεί και την ανεξήγητη εξαφάνιση των νεατερτάλιων.

Οπότε αρχικά η νόηση αναπτύσσεται σε ύψιστο βαθμό στους προγόνους μας και ενδεχομένως από εκεί "μεταναστεύει" στους απόγονους των ανθρωπίδων. Αλλά η εξέλιξη των άλλων λαών θα αργήσει πολύ να φτάσει σε ισοδύναμο επίπεδο την εξέλιξη των προγόνων μας. Αν έφτασε ποτέ που είναι ιδιαίτερα συζητήσιμο. Έτσι ο πρώτος ανώτερος διανοητικά πολιτισμός που στηρίζεται σε συνθετική σκέψη και όχι σε διαδοχικές δοκιμές εμφανίζεται στην Ελλάδα. Εμείς προσφέραμε την νόηση και οι πίθηκοι τα ευλύγιστα δάκτυλα.

Παράκμασαν όμως οι Έλληνες?
Και ναι και όχι. Ξέρουμε σήμερα ότι το γενετικό μας υλικό είναι απολύτως ταυτόσημο με των αρχαίων. Οπότε εκείνο που μας εμποδίζει να έχουμε την άνθιση που είχαν οι πρόγονοί μας είναι το περιβάλλον με την ευρύτερη σημασία. Ήτοι και το κοινωνικό περιβάλλον που αναπτύχθηκε γύρο μας. Το περιβάλλον που ευνοεί τους κατώτερους, αλλά πληθυσμιακά περισσότερους, σε βάρος των ανώτερων νοητικά
Ο στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος και δευτερευόντως η διατήρηση της γονοτυπικής μας ομοιογένειας, καθόσον στην σημερινή εποχή με τις ταχύτατες μετακινήσεις είναι εύκολο να χαθούν τα γονοτυπικά νοητικά χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν την κλασική Ελλάδα. Οφείλουμε να διατηρήσουμε και μάλιστα να προσφέρουμε την ανθρωπότητα το ανώτερο γεννετιικά μας dna. Κάτι που διαισθητικά καταλαβαίνουν οι τουρίστριες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Δεν υπάρχει λόγος να μισούμε τους υπόλοιπους που στερούνται κάποιων γονοτυπικών χαρακτηριστικών. Η ευγονική δίνει σήμερα την δυνατότητα στην ανθρωπότητα να διασφαλίσει το ανώτερο DNA των επερχόμενων γενεών. Και σε αυτό τον δρόμο οι Έλληνες ήταν και θα είναι πάντα μπροστάρηδες.]

Εγέρθητι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου