Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Για την "Ασκηση εφόδου στον ουρανό" από την Καθημερινή.

Διάβασα το ποιο κάτω κείμενο και κάπως με παραξένεψε, οπότε είπα να το ψάξω. Αρχικά το κείμενο από την Καθημερινή με υπογραφή του κ. Κασιμάτη. http://www.kathimerini.gr/751472/opinion/epikairothta/politikh/askhsh-efodoy-ston-oyrano

Ασκηση εφόδου στον ουρανό

Η πρώτη  φορά που πρόσεξα τον αηδιαστικό αριστερίστικο μπακαλιάρο περί «εφόδου στον ουρανό» ήταν στην απολογία του τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα και, επομένως, δεν μου έμεινε απορία ως προς το νόημα που έδινε εκείνος στη φράση. Προφανέστατα, για τον Κουφοντίνα και τη συμμορία του, «έφοδος στον ουρανό» σημαίνει παίρνω ένα όπλο και καθαρίζω όποιον δεν μου αρέσει για τις απόψεις του, τη δουλειά του, τη φάτσα του και ό,τι άλλο με απωθεί πάνω του. Αλλά για τη φοιτητική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιεί συχνά -για να μην πω κατά κόρον- τον ίδιο μπακαλιάρο, τι να σημαίνει;
Χθες η απορία μου λύθηκε. Ο ουρανός προς τον οποίον ονειρεύονται την έφοδο είναι κάτι που πρέπει να μοιάζει αρκετά με το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον 7ο όροφο της οδού Γενναδίου 3, διότι μετά την εισβολή η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση και εξήγησε ότι η γιούργια έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την «έφοδο στον ουρανό», με την οποία οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, ήταν -τρόπον τινά- μια άσκηση, σαν αυτές που κάνουν στον στρατό, αλλά επαναστατικού χαρακτήρα.
Στην ίδια ανακοίνωση, η εισβολή χαρακτηρίζεται ειρηνική και συμβολική διαμαρτυρία, η δε επέμβαση της Αστυνομίας βάναυση, απρόκλητη, αισχρή και σφοδρή. Αποτελεί απόδειξη, όπως επισημαίνεται, της ύπαρξης εντός της Αστυνομίας «πλήρως εκφασισμένων θυλάκων». Από κοντά και το γραφείο Τύπου του κόμματος, έσπευσε να αποφανθεί ότι η αντίδραση της Αστυνομίας, που προσήγαγε τους εισβολείς, συνιστά «ντροπή για μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία», διότι τα παιδιά ασκούσαν «τα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματά τους».
Ει μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την εκπληκτική άγνοιά του για οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των ορίων του μικρόκοσμου που έχει φτιάξει σε αυτή τη χώρα η Αριστερά από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Δεν γνωρίζω ευρωπαϊκή Δημοκρατία όπου νοείται ως δημοκρατικό δικαίωμα να μπουκάρεις στον ιδιωτικό χώρο του άλλου, να τον υποχρεώνεις να υφίσταται τις αγριοφωνάρες σου, να τον βρίζεις ως δολοφόνο, να ρυπαίνεις τον χώρο είτε γράφοντας συνθήματα με σπρέι είτε κολλώντας αυτοκόλλητα, και να μην είναι αυτονόητο ότι η Αστυνομία θα σε πάει σηκωτό στο κρατητήριο και την επομένη κατευθείαν στο δικαστήριο. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή σε παρόμοια φαινόμενα· και είναι εξαιτίας της ανοχής αυτής που αποθρασύνονται διάφοροι οπαδοί της ήπιας και δήθεν καλής βίας, ώστε να φθάνουν μέχρι του σημείου να θεωρούν τον τραμπουκισμό δημοκρατικό δικαίωμα.

Οταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλύπτει ευθέως και απεριφράστως τέτοιες μεθόδους τρομοκράτησης του πολιτικού αντιπάλου, τότε είναι λογικό να περιμένουμε ότι, αν γίνουν ποτέ κυβέρνηση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εν είδει φρουρών της επανάστασης, θα έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται όποιον δεν της αρέσει στο σπίτι του και να του «εξηγεί», με τον τρόπο της, τι πιστεύει γι’ αυτόν. Από εκεί και πέρα, το στρατόπεδο πολιτικής διαπαιδαγώγησης θα είναι απλώς θέμα χρόνου...
 Λογικά θα έπρεπε να κοιτάξει κανείς από που προέρχεται η έκφραση "έφοδος στον ουρανό" γιατί το να την χρησιμοποιεί ο Σύριζα αντιγράφοντας τον Κουφοντίνα κάπως περίεργο ακούγεται. Ευτυχώς δεν ήταν δύσκολη η αναζήτηση. Έτσι η έκφραση αποδιδεται στον μάρξ πολύ παλαίοτερα από τον κουφοντίνα για την Παρισινή κομμούνα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
.......Χαρακτηριστική έκφραση και απόπειρα πραγμάτωσης των σοσιαλιστικών ιδεών αποτελεί η Παρισινή Κομμούνα του 1871, ή αλλιώς σύμφωνα με έκφραση του Μαρξ «η έφοδος του ανθρώπου προς τον ουρανό», η οποία κράτησε μόνο δύο μήνες......
 Πάντως υπάρχει και μια πιο πρόσφατη αναφορά στην έκφραση από ομώνυμο βιβλίο http://www.biblionet.gr/book/184738/Wright,_Steve/%CE%97_%CE%AD%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C
Τώρα γιατί ο κ. Κασιμάτης θυμήθηκε τον Κουφοντίνα, κάπως κουφό μου φαίνεται. Ιστορία της αριστεράς δεν ξέρει, δεκτό, αλλά ίντερνετ δεν έχει να γκουκλάρει.... Μάλλον όχι.

Πάμε τώρα στην ανακοίνωση σχετικά της νεολέας του Σύριζα που ο κ. Κασιμάτης αμέλησε να μας βάλει παραπομπή ώστε να μπορούμε να την διαβάσουμε και μόνοι μας, μήπως και θέλουμε να διασταυρώσουμε τα λεγόμενά του.
Η καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές:
Σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της ΑΡΕΝ που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δέχτηκαν εντελώς απρόκλητη  βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου 47 από αυτούς/ές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται μέχρι ώρας. Με αισχρό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών που είχαν οργανώσει τη συμβολική διαμαρτυρία, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η σημερινή σοκαριστική εξέλιξη επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την ύπαρξη πλήρως εκφασισμένων θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας, οι οποίοι τελικά δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών. Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της προδικτατορικής δεξιάς όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα. Εξάλλου, η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για τη συγκάλυψη του περιεχόμενου της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών/τριών, δηλαδή της καταγγελίας της μεταναστευτικής  κυβερνητικής πολιτικής, που είναι μεταξύ άλλων υπαίτια και για την τραγωδία του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η οποία κόστισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους .

Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
- See more at: http://left.gr/news/neolaia-syriza-kataggelia-tis-viaiis-aproklitis-epithesis-dynameon-tis-delta#sthash.uWyusZZa.dpuf
http://left.gr/news/neolaia-syriza-kataggelia-tis-viaiis-aproklitis-epithesis-dynameon-tis-delta

Η καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές:
Σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της ΑΡΕΝ που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δέχτηκαν εντελώς απρόκλητη βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου 47 από αυτούς/ές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται μέχρι ώρας. Με αισχρό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών που είχαν οργανώσει τη συμβολική διαμαρτυρία, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η σημερινή σοκαριστική εξέλιξη επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την ύπαρξη πλήρως εκφασισμένων θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας, οι οποίοι τελικά δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών. Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της προδικτατορικής δεξιάς όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα. Εξάλλου, η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για τη συγκάλυψη του περιεχόμενου της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών/τριών, δηλαδή της καταγγελίας της μεταναστευτικής κυβερνητικής πολιτικής, που είναι μεταξύ άλλων υπαίτια και για την τραγωδία του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η οποία κόστισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους .

Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Κάπως διαφορετική μου ακούγεται. Εδώ λένε για ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τα γραφεία του κ. Βαρβιτσιώτη και συλλήψεις και για υπεράσπιση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων (αναφερόμενοι υποθέτω στο δικαίωμα αυτοπρόσωπης διαμαρτυρίας).  Μάλλον κ. Κασιμάτη υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από την δική σας. Τι να πιστέψει κανείς. Εγώ λέω να μην πιστέψω τους συριζαίους, αλλά την Καθημερινή......
Και από εκεί http://www.kathimerini.gr/751264/article/epikairothta/politikh/saranta-epta-prosagwges-gia-thn-eisvolh-sto-grafeio-toy-m-varvitsiwth διαβάζω το πιο κάτω:

Ομάδα ατόμων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος στο Φαρμακονήσι, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται το πολιτικό γραφείο υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Γενναδίου 3 και αρκετοί κατάφεραν να φτάσουν ως τον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη.

Φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να παραδώσουν ψήφισμα στο γραφείο του υπουργού. Οι υπάλληλοι του γραφείου, ωστόσο, κράτησαν κλειστές τις γυάλινες πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε», «Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία», «Κανείς άνθρωπος λαθραίος» με υπογραφή «ΑΡΕΝ» και παρέμειναν στο σημείο.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και έγιναν 47 προσαγωγές ατόμων για παραβίαση εστιακού ασύλου, ενώ συνελήφθη ένα άτομο από τους προσαγόμενους γιατί εξύβρισε τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στη διαδικασία προσαγωγής του. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και λαμβάνονται καταθέσεις από την Αστυνομία. 
Οπότε κ. Κασιμάτη, από ότι βλέπω η εφημερίδα που φιλοξένησε το άρθρο σας, δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Εισέβαλαν σε μια πολυκατοικία, οι διαδηλωτές με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα και δεν μπήκαν καν στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη, γιατί οι υπάλληλοι είχαν κλείσει τις γυάλινες πόρτες (που φυσικά σεβάστηκαν οι διαδηλωτές), ενώ οι συλλήψεις έγιναν στον δρόμο αφού οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από τον χώρο της πολυκατοικίας. Γιατί έγιναν αυτες; Μα για παραβίαση εστιακού ασύλου, δηλαδή απρόσκλητη είσοδο σε πολυκατοικία και όχι στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη.....
Τώρα πόσο έγκλημα ήταν η είσοδος την στιγμή που μάλιστα οι διαδηλωτές βγήκαν μόνοι τους έξω, μάλλον θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Για μένα βέβαια έχουν διαπράξει κάποια αδικήματα, παράνομη αφισοκόληση και ρύπανση τοίχων. Αν είχατε γράψει για αυτά κ. Κασιμάτη θα ήμουν μαζί σας. Όμως παρουσιάσατε την προσπάθεια παράδοσης ενός ψηφίσματος και την αυτοπρόσωπη διαμαρτυρία που ήταν και τα σημαντικά στοιχεία της εκδήλωσης, σαν εισβολή και μάλιστα σαν μείζονα αρνητικά χαρακτηριστικά για τον Σύριζα. Κάτι που δεν ταιριάζει ούτε καν με την περιγραφή των φαινομένων από την εφημερίδα σας. 

Σημ. το όνομά σας μου έχει μείνει στην μνήμη από το αξιομνημόνευτο κείμενό σας η ευκαιρία της χρυσής αυγής για την δημοκρατία. Βλέπετε έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για τις ευκαιρίες την δημοκρατία. http://www.kathimerini.gr/731901/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/h-eykairia-ths-xryshs-ayghs-gia-th-dhmokratia

Η καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές:
Σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της ΑΡΕΝ που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δέχτηκαν εντελώς απρόκλητη  βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου 47 από αυτούς/ές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται μέχρι ώρας. Με αισχρό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών που είχαν οργανώσει τη συμβολική διαμαρτυρία, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η σημερινή σοκαριστική εξέλιξη επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την ύπαρξη πλήρως εκφασισμένων θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας, οι οποίοι τελικά δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών. Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της προδικτατορικής δεξιάς όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα. Εξάλλου, η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για τη συγκάλυψη του περιεχόμενου της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών/τριών, δηλαδή της καταγγελίας της μεταναστευτικής  κυβερνητικής πολιτικής, που είναι μεταξύ άλλων υπαίτια και για την τραγωδία του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η οποία κόστισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους .

Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
- See more at: http://left.gr/news/neolaia-syriza-kataggelia-tis-viaiis-aproklitis-epithesis-dynameon-tis-delta#sthash.uWyusZZa.dpuf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου