Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Καλοκαίριασε καιρός για δροσερές σαλάτες.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  _DSC1189.jpg Εμφανίσεις:  10 Μέγεθος:  317,9 KB

Δροσερή σαλάτα αλά skam (όπως πάντα διατηρώ τα πνευματικά δικαιώματα)

Μαρούλι ή "σαλάτα" καλοπλημένο, και χοντροκομμένο. Αν έχει και δύο χρώματα καλύτερα
Ένα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια
ντοματάκια κομμένα στην μέση, (για εμφάνιση και συνήθως και μυρουδιά)
τρία αυγά σφιχτά κομμένα στη μέση
μια χούφτα ελιές ξαρμυρισμένες ή με ελάχιστο ξύδι.
ένα αγκουράκι, αξεφλούδιστο κατά προτίμηση σε φέτες.
κόκκινη πιπεριά φλωρίνης, προτιμώ κομένη σε κομμάτια παρά σε ροδέλες που δεν καρφώνονται καλά...
αν σας βρίσκεται λίγος κολοκυθόσπορος ή κουκουναρόσπορος.
δυστυχώς δεν είχα και αντράκλα, νομίζω ότι θα πήγαινε, την άλλη φορά.
και τέλος από πάνω ρίγανη.
Όλα αυτά χρειάζονται μια μεγάλη πιατέλα. Αλλά αν νιώθεται κάπως παραδοσιακός ψάξτε για καμιά ξύλινη γαβάθα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα, ιδικά αν τα υλικά μας δεν ήταν κρύα, και όταν σερβίρουμε προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι. Προτιμώ να μην τα βάλω από την αρχή, αλλά την τελευταία στιγμή.

Απέφυγα το κρεμμύδι για να γίνει κάπως πιο ελαφριά...
Το ψωμί χωρίς συζήτηση ολικής με προζύμι, από μερακλή φούρνο.
Αν δεν ζείτε χωρίς τυρί, προτείνω να προσθέσετε και μανουρομυζίθρα ή μαλακή ξυνομιζήθρα. Αλλιώς ότι έχει το ψυγείο.

Αν λέγεστε Γαργαντούας, ίσως θα χρειαστείτε και κυρίως πιάτο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου