Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ομελέτα αλλά skam


Τα κολοκυθάκια είναι εποχιακό εξαιρετικό λαχανικό, αλλά εκτός από νερόβραστα με λαδολέμονο, που είναι εξαιρετικά, προσφέρονται για για πιο άγριες απολαύσεις.

Κολοκυθάκια βρασμένα, μικρά, κομμένα σε φέτες πάχους 1-3 εκατοστών.
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Αυγά (3 έως 5 σε ένα μεγάλο τηγάνι)
Ξυνομυζήθρα αρκετή ώστε να χιονίσετε λίγο το τηγάνι.
Λάδι ελιάς, με μέτρο...
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελαφρά. Προσθέτουμε τα βρασμένα κολοκυθάκια και από πάνω ρίχνουμε τα αυγά. Λιώνουμε την ξυνομυζίθρα με το χέρι και την απλώνουμε από πάνω. Αφήνουμε λίγο να "ακούσουν" την φωτιά και απλώνουμε από πάνω την πιπεριά.
Τρυπάμε για να πάνε τα ζουμιά και από κάτω. Όταν πάρει να ψηθεί από κάτω έρχονται τα δύσκολα. Αν έχουμε ομελετιέρα την γυρνάμε εύκολα. Αν όχι, δεν πρόκειται το τέρας να γυρίσει πετώντας την στον αέρα. Σπάτουλα, κόψιμο και γύρισμα όπως όπως. Δεν πειράζει η εμφάνιση θα είναι καλή, ίσως και καλύτερη.
Μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι αλλά δεν χρειάζεται αλάτι αν έχουμε βάλει αρκετό τυρί.
Αν είμαστε μερακλήδες ή δεν χωνεύουμε πια πέτρες, την απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα για να σουρώσει το πολύ λάδι.
Δεν είναι και ότι ελαφρύτερο, αλλά μόνη της θα βρει τον δρόμο της. Αν είναι βράδυ, αφήστε και κανένα κουβά κρύο νερό, δίπλα στο κρεβάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου