Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο Νώε και οι νεατερτάλιοι

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της γέννεσης είναι ότι όλοι οι άνθρωποι κατάγονται από ένα κοινό πρόγονο. Και ο αμεσότερος κοινός πρόγονος πρέπει να είναι θεωρητικά ο Νώε. Κάτι που θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε ένδειξη για την αξία της γέννεσης, αν και παραπλήσιες συλλογιστικές βλέπουμε σε άλλες θρησκείες, αλλά και είναι μια ιδέα που προκύπτει αβίαστα από την παρατήρηση της αύξησης του πληθυσμού.
Βέβαια δεν έχουμε την εικόνα που παρουσιάζεται περί τριών χωριστών γραμμών απογόνων από τους γιούς του, κάτι που θα ήταν πολύ περίεργο, μια και θα έδειχνε ότι για μερικές γενεές οι απόγονοι του, προτιμούσαν να γονιμοποιούν τις αδελφάδες τους παρά τις ξαδέρφες τους. Οπότε και η ιδέα ότι δημιουργήθηκαν από τους απογόνους του Νώε τρεις γραμμές απογόνων κάπου μπάζει.

Όμως το αξιοπερίεργο είναι αλλού. Μετά τον κοινό πρόγονο μας, όπως φανερώνει η μοριακή βιολογία, οι Χόμο δεν ήταν απολύτως γενετικά αποκλεισμένοι από τους υπόλοιπους ανθρωποειδής. Και για αυτό εμφανίζεται στους λαούς που εξέρχονται από την Αφρική και μεταναστεύουν κυρίως προς τα βόρεια, μια πολύ μικρή επιμιξία με νεατερτάλιους.

Άρα είτε οι νεατερτάλιοι συνόδευσαν τον Νώε στην κιβωτό, είτε έφτιαξαν μια δική τους, είτε διασώθηκαν μερικοί, άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι διασώθηκαν και πολλοί άλλοι, πχ. Χόμο, είτε ο κατακλυσμός ήταν ανάμνηση τοπικής καταστροφής, (πχ τσουνάμι ή πλημμύρα) και διανθίζεται στο κείμενο. Είτε όντως υπάρχει κάπου σφάλμα στην γέννεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου