Μια και τυγχάνω ετερόφυλος και άρσενικός γράφω στο ανάλογο πρόσωπο. Αλλά τα ίδια ισχύουν και για το άλλο φύλο. Ίσως με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Το γιατί το βάζω στη μεταφυσική θα το καταλάβετε πιο κάτω.
Η άσκηση δεν έχει αξία για σχέσεις μιας βραδιάς. Ούτε και για όσους αλλάζουν ερωτικό σύντροφο κάθε μήνα. Δυστυχώς έχει αμφίβολα αποτελέσματα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα - δυσκολίες, για την εύρεση παρτενέρ.
Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχει, σε μέσους ανθρώπους που έχουν μια σχετική δυσκολία να βρουν γκόμενα.

Η τεχνική είναι πολύ απλή και στηρίζεται στην εξής απλή διαπίστωση. Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Οπότε πως να βγάλουμε και γκόμενα? Φροντίζουμε λοιπόν να καταλάβουμε πέντε πράγματα για μας, μπας και ξεκαθαρίζοντας την θολούρα κτυπήσουμε κάτι καλό!

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και γράφουμε με προσοχή τι χαρακτηριστικά θέλουμε να έχει η μέλλουσα γκόμενα.
Αυτό ήταν. Απλή άσκηση. Μάλλον όχι και τόσο, και εξηγώ σιγά - σιγά το γιατί.
Εννοείται ότι δεν θα το δείξουμε πουθενά, οπότε φροντίζουμε να γράψουμε την αλήθεια. Αν την ξέρουμε...
Αφού γράψουμε το κατεβατό, πρέπει και να το αξιολογήσουμε. Τι είναι το πιο σημαντικό από όλα τα γραφούμενα? Να έχει ξανθά μαλλιά ή τορνευτές γάμπες?
Δεν κάνω πλάκα, αλλά μάλλον έπρεπε πρώτα να εξηγήσω κάτι. Είπαμε γράφουμε τι «θέλουμε». Κάθε άνθρωπος έχει και μερικά "θέλω", δεν έχει σημασία πια είναι αυτά. Εγώ μπορεί να ψάχνω ξανθιές, εσύ μπορώ να φτιάχνεσαι με πτυχιούχους φιλοσοφικής. Δεν έχει καμία σημασία για την άσκηση, η μόνη αξιολόγηση είναι τα «θέλω» μου.
Μάλλον όχι η μόνη. Αφού τα ψαχουλέψετε λιγάκι θα δείτε ότι τα θέλω, έχουν κάποια σχέση και με ανάγκες. Για παράδειγμα, ωραίο το «θέλω» να είναι ανασφαλής, για να κρέμεται από πάνω μου και να μην το κουνάει ρούπι. Αν όμως είμαι και εγώ ανασφαλής ή δεν μπορώ να την σηκώνω, η γκόμενα θα λακίσει στο άψε σβήσε.

Όμως ψάχνουμε πάντα τα θέλω μας και όχι τα πρέπει. Αν βρείτε μια γκόμενα όπως θα έπρεπε να την θέλετε, μάλλον δεν θα την θέλετε εσείς. Σήμερα δεν είσαστε τόσο ηθικός άνθρωπος, όσο θεωρείται, ότι θα έπρεπε να είστε. Αύριο που θα εξελιχθείτε πνευματικά θα αλλάξουν και τα "θέλω" σας. Μέχρι τότε, το μέγεθος του στήθους και τα βίτσια, είναι σε πρώτη θέση στις επιλογές. Τι σας νοιάζει αν δεν ξέρει να μαγειρεύει ή αν είναι ηθική, εσείς άλλο έχετε στο μυαλό σας. Το βίτσια δεν το έγραψα τυχαία, έτσι....

Γράφουμε λοιπόν ότι μας κατέβει και τα αξιολογούμε. Τα αφήνουμε στην άκρη και τα ξανακοιτάμε σε μια μέρα ή μια βδομάδα ή ένα μήνα ή .... Μα πόσο χρόνο θα πάρει αυτή η γκόμενα για να έρθει?

Από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να πω ότι μόλις ξεκαθαρίσετε τι στο καλό θέλετε τα πράγματα κυλάνε γρήγορα. Αλλά μερικές φορές αργούμε να ξεκαθαρίσουμε, και δεν έρχεται και στο πιάτο παραγκελιά!

Και δουλεύει. Θα πω τα στοιχεία που ζήτησα όταν έκανα την άσκηση για πρώτη φορά. Κοντή, μελαμψή, με πλούσιο στήθος, γαμψή μύτη, με μαύρα σγουρά μαλλιά, να κρατήσουμε σχέση όσο θα είμαι στο στρατό, να με κάνει να γελάω, Σκορπιός με τον Άρη στον Σκορπιό, ωροσκόπο στον Ιχθύ, και κάτι στον ζυγό (ασχολιώμουν με αστρολογία και αυτά σήμαιναν κάτι.....), κάτι ακατάλληλο για ανηλίκους, και να μένει μέχρι 100 μέτρα από το σπίτι μου. Αν σας φαίνονται αστεία, δεν πειράζει, αυτά ήταν τα "θέλω" μου εκείνη την εποχή, και υπήρχαν λόγοι για κάθε ένα από αυτά. Δεν πήγε άσχημα το πρόγραμμα. Είχε λίγο πλακουτσή μύτη και χωρίσαμε μια βδομάδα πριν απολυθώ από τον στρατό. Κατά τα άλλα, μέσα.
Ίσως βλέπετε μια ελαφρότητα στις επιλογές μου, αργότερα τις άλλαξα. Στην τελευταία, ξεκίνησα από να είμαστε φίλοι. Όμως αυτό ήταν «θέλω», τον χρόνο που το έβαλα, πιο πριν δεν θα ήταν.
Θα αναρωτιέται κανείς, την ήξερα την κοπελιά που έμενε στα 100 μέτρα πριν βάλω το πρόγραμμα? Όχι. Μια ιδιαιτερότητα της άσκησης είναι ότι δεν έχει νόημα να βάζουμε συγκεκριμένα πρόσωπα ή να ξεδιαλέγουμε τα χαρακτηριστικά τους. Δεν δουλεύει έτσι. Αντίθετα άμα είμαστε ήδη κολλημένοι, δύσκολα θα ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε.
(Άμα είμαστε κολλημένοι και δεν μας κάθεται, κατά κανόνα, πάει να πει ότι η περίπτωση δεν παίζει)

Γιατί όμως δουλεύει?
Καλό ερώτημα. Δεν υποστηρίζω ότι υπάρχει κάποια μεταφυσική ντουντούκα, που καλεί τις υποψίφιες. Νομίζω ότι συμβαίνει κάτι άλλο, πιο χειροπιαστό. Όταν ξεκαθαρίζεις τι θες, κινείσαι ασυναίσθητα κατά πάνω του, δεν χαραμίζεις δυνάμεις σε άσκοπες διαδρομές. Και αυτό γίνεται κατανοητό από τους άλλους.
Μια φίλη μου έλεγε ότι κάτι που εκτιμά σε ένα άνδρα, είναι ότι το να την πλησιάζει και να είναι αποφασισμένος να της την πέσει. Η λεγόμενη αδιαφορία και το κολλάει ως γραμματόσημον, δεν είναι το είμαι στο περίπου.

Φανταστείτε ότι στον νοητό σας κόσμο, του κυνηγού, οι ακατάλληλες δεν υπάρχουν πια. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι.
Θα μου πείτε καλά και τα 100 μέτρα ή ο Άρης στον σκορπιό?
Σύμπτωση, αν πάλι παίζει και κάτι μεταφυσικό, δεν με απασχολεί καθόλου. Την δουλειά μου θέλω να κάνω.

Κάτι που ακούω συχνά όταν λέω την άσκηση είναι ότι βάζει πλαίσια και κόβει τον αυθορμητισμό. Πλαίσια υπάρχουν ήδη, με αυτό τον τρόπο, τα κάνω κατανοητά και σπάω μερικά που είναι άχρηστα. Όσο για τον αυθορμητισμό, κάνε την άσκηση και αν σου κάνει κάποια κλικ, σε διαβεβαιώ ότι δεν θα διαστάσεις ούτε λεπτό, εξ αιτίας του προγράμματος.
Βάλε και ότι ίσως μετά ανακαλύψεις ότι είχα κρυμμένα χαρίσματα, που ταίριαζαν με το πρόγραμμά σου. Όπως το έχω πάθει εγώ!

Μην αναλώνεστε σε πολλά. Δεν απαιτούνται σελίδες, από κατεβατά ξεκινάμε. Αλλά τα βασικά είναι που φτιάχνουν στην εικόνα. Τα άλλα είναι σάλτσα.

Ο μεταφυσικός χαρακτήρας του θέματος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο επόμενο post. Πάντως όποιος είναι βιαστικός ας ρίξει μια ματιά στην απλή άσκηση βαθιάς χαλάρωσης.