Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ψητά λαχανικά αλά σκαμ.

Τον χειμώνα αντέχουμε να βάλουμε και καμία κατσαρόλα πιο πολύ, οπότε....

Πατάτες
καρότα
κολοκύθια
ξυνομυζίθρα
ντομάτες
κρεμύδια
4 αυγά
λάδι.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, μικρότερα τα καρότα και μεγαλύτερα τα κολοκύθια.
Τα βράζουμε στο καλάθι της χύτρας, στον ατμό, (πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια) σε τόσο χρόνο ώστε οι πατάτες να τρώγονται αλλά να λιώνουν στο στόμα. (στη δική μου χύτρα 10 λεπτά).
Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, καρότα και τα κολοκύθια.
Με το χέρι θρυμματίζουμε την ξυνομυζίθρα (προτιμάμε μαλακή, αλλά μπορούμε να βάλουμε και φέτα) και την απλώνουμε πάνω από τα άλλα στο ταψί.
σε ένα τηγάνι ή και στην χύτρα για να μην λερώνουμε τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμύδια και τα απλόνουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
Σπάμε 4 αυγά και τα ρίχουμε μάτια (ναι χωρίς να τα χτυπήσουμε, αλλά να μην κάτσουν και πάνω στις ντομάτες) μέσα στο ταψί μοιράζοντάς τα όσο καλύτερα μπορούμε.
Από πάνω ρίχνουμε μια δόση λάδι φροντίζοντας να πάει σε όσο περισσότερα μέρη γίνεται.
Το ψήνουμε σε 200 βαθμούς στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Ή όσο να πάρουν λίγο χρώμα οι πατάτες.
Η σειρά που τα βάζουμε δεν είναι κρίσιμη, ούτε και οι αναλογίες. Αν σας έχει ξεμείνει κανένα άλλο λαχανικό πχ πιπεριά δεν βλάπτει μια δοκιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου