Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Oμελέτα με κολοκυθανθούς αλά σκαμ ©

Θέλουμε μια γαβάθα κολοκυθανθούς, όχι τσιγκουνιές γιατί μαζεύουν στο ψήσιμο. Συνήθως στη λαϊκή τους πετάνε, οπότε ζητάτε και σας δίνουν, αλλά και τα κολοκυθάκια δεν πάνε χαμένα... Προσοχή να είναι ολόφρεσκοι και καλοκαμωμένοι...
Τυρί φέτα ή ξυνομυζήθρα κρητική μαλακιά.
τέσσερα αυγά, (ομελέτα φτιάχνουμε όχι κουτσουλιά)
λάδι
πιπέρι (αλάτι έχει αρκετό το τυρί)
Λίγο αλεύρι και νερό.
Για τις ποσότητες προσευχηθείτε στον πανάγαθο να πέσετε μέσα, στη τύχη τα βάζω.

Πλένουμε καλά τους ανθούς και τους ψιλοκόβουμε, προσέχοντας τον εσωτερικό στήμονα, να μην έχει μαλακώσει, αν έχει μαλακώσει παίρνοντας γλοιώδη υφή τον πετάμε και κρατάμε μόνο τα φύλα.
Με το αλεύρι και λίγο νερό φτιάχνουμε μια πολύ νερουλή ζύμη.
Προσθέτουμε μια δόση πιπέρι που να αντέχει το στομάχι μας.
Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το τυρί ανάλογα με το είδος του.
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με την πολύ νερουλή μας ζύμη.
Ρίχνουμε μέσα τους ανθούς και το τυρί και ανακατεύουμε.
Μόλις κάψει το λάδι στο τηγάνι απλώνουμε μέσα το μείγμα και ρίχνουμε ένα ανακάτεμα καλού κακού.
Αν είσαστε από τους προνομιούχους που έχουν ομελετιέρα, την κάνατε λαχείο. Αν όχι μην δοκιμάσετε να την γυρίσετε στον αέρα, ιδίως αν βόσκει κανένα σκυλάκι ή γάτα εκεί γύρο. Αρκεστείτε στην γεύση και θυσιάστε την εμφάνιση.
Αν καταφέρετε και στραγκίσετε και το λάδι αγγίξατε την τελειώτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου