Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χταπόδι ταλιατέλες.

1-1,5 κιλά χταπόδι.
μισό κιλό ταλιατέλες
5-6 φύλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι
0,5 ποτήρι κρασί
λάδι

Δυστυχώς αν και χορτοφάγος μαγειρεύω συχνά και ζώα.
Από τον ψαρά της γειτονιάς μας αγοράζουμε το χταπόδι μας, γιατί αν δεν είναι φρέσκο δεν θα λέει και πολλά (εκτός αν δεν έχει χτυπηθεί καλά, τότε καλύτερα να μείνει καμιά βδομάδα κατάψυξη για να μαλακώσει.). Πλένουμε καλά το χταπόδι.
Το κόβουμε σε μπουκίτσες και το ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητας για να σωταριστεί με το λάδι.
Αφού το αφήσουμε λίγο να κάψει, το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε την δάφνη και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε λίγο νερό, καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε τις ταλιατέλες με νερό ώστε να ψιλοκαλύπτονται. Αν έχουμε υπομονή τις αφήνουμε να μαλακώσουν σιγά σιγά, αν όχι τις σπάμε....
Ανακατεύουμε και κλείνουμε. βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μετά το σφύριγμα της βαλβίδας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ανοίγουμε. Βεβαιωνόμαστε ότι έβρασαν όλα καλά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ησυχάσει για καμιά ώρα, ώστε δέσει η σάλτσα και να πιουν λίγο οι ταλιατέλες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο λάδι.
Οι χρόνοι παίζουν νομίζω από χύτρα σε χύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου