Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επειδή μας έχει πρήξει ο Καμένος με τους τζιγχαιστές, και αναρωτιέμαι αν ξέρει τι λέει ή έχει πάρει ληγμένα, μια ποιο κατανοητή προσέγγιση του ίδιου θέματος που εξηγεί και κάπως την θέση του Καμένου, αν ορθολογικοποιήσει κανείς τις λαϊκίστικες κορόνες, από τον Κοτζιά.

.........
Σε σχέση με την απειλή του Isis και τις εξελίξεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, ο υπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα τρίγωνο αστάθειας, δηλαδή τα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας, τη Λιβύη, και τη Μέση Ανατολή». Θεωρεί, δε, ότι «από τη στιγμή που η Ελλάδα χαίρει σταθερότητας, ενώ από όλες τις πλευρές του τριγώνου αυτού υπάρχει πίεση για αποσταθεροποίηση όλου του τριγώνου, οι φίλοι μας θα πρέπει να είναι πιο νουνεχείς -κάτι που έχει γίνει πολύ καλά αντιληπτό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού- διότι είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας, η Ελλάδα να επιδράσει σταθεροποιητικά πάνω σε αυτό το τρίγωνο, παρά να αποσταθεροποιηθεί».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες, και με τη δική του συμβολή, μπόρεσε να επισημανθεί ο νότιος κίνδυνος που συνδέεται με τη σταθερότητα για την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ διέψευσε και πάλι ότι αναφέρθηκε ποτέ σε πρόθεση της Ελλάδας να διευκολύνει την έλευση τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

«Κάτι τέτοιο είναι γελοίο και ψευδές. Εγώ έκανα μια ανάλυση και είπα ότι αν συνεχίσουμε να αποσταθεροποιούμε από τα σύνορα Ρωσίας Ουκρανίας, μέχρι τα δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μελλοντικά χώρες όπως είναι η Ελλάδα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ αρνητικά. Και αν αποσταθεροποιηθεί όλη αυτή η περιοχή θα πρέπει να αντιμετωπισθούν μετακινήσεις εκατομμυρίων μεταναστών» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.
http://www.efsyn.gr/arthro/oi-eyropaioi-ehoyn-katanoisei-oti-o-syriza-den-einai-parenthesi

Για την κυβέρνηση σύριζα - ανέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου